3 στα 10 θανατηφόρα τροχαία οφείλονται στο αλκοόλ

«Είναι γνωστό ότι η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών αποτελεί μία από τις παραβάσεις, οι οποίες είναι συνδεδεμένες άμεσα με την πρόκληση τροχαίων. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μας, αιτία για το 20% έως 30% των θανατηφόρων τροχαίων είναι το αλκοόλ. Όσο μεγαλώνει η συμμετοχή οδηγών υπό την επίδραση του οινοπνεύματος, τότε αυξάνει και η βαρύτητα του τροχαίου», επισημαίνει ο ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νίκος Σπανουδάκης στο ΑΠΕ.

Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει τους ελέγχους της Τροχαίας. «Από τις Υπηρεσίες Τροχαίας διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι αλκοτέστ σε καθημερινή βάση, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες, πιο εντατικά τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις εορταστικές περιόδους. Δυστυχώς, πρέπει να επισημάνω ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών δείχνουν ότι η συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά οδηγών, εξακολουθεί να υφίσταται. Και για τον σκοπό αυτό οι έλεγχοί μας θα συνεχίζονται, ακόμη πιο συστηματικοί και εντατικοί».

Πάντως το 2017, σε σχέση με το 2010, οι νεκροί ήταν λιγότεροι κατά 43,51%, οι σοβαρά τραυματίες κατά 49,76% και οι ελαφρά τραυματίες κατά 26,86%. «Η μείωση αυτή είναι πολύ μεγάλη, αλλά, εάν δούμε τους πραγματικούς αριθμούς πίσω από τα ποσοστά, δηλαδή 174 νεκροί, 210 σοβαρά τραυματίες και 6.300 ελαφρά τραυματίες το 2017, συμπεραίνουμε ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας, τόσο εμείς, όσο και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς», καταλήγει ο κ. Σπανουδάκης.

Πηγή: insurancedaily.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ:

Εξειδίκευση στις ασφαλίσεις έργων

Στην εξειδίκευσή της στον τομέα των τεχνικών ασφαλίσεων επενδύει η Flexcare, έχοντας δημιουργήσει ομάδα συμβούλων με εμπειρία ετών στην ασφαλιστική κάλυψη μεγάλων έργων υποδομών. Την τελευταία

ασφάλεια αυτοκινήτου

Από λάθος ανασφάλιστος;

Περί τα 3.000 υπολογίζουν, κατά προσέγγιση, στελέχη της αγοράς τα σφάλματα που θα ανακύψουν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ…

Στείλτε μας μήνυμα

el